Fins a 160 persones es reuneixen a Edimburg en una simbòlica cadena humana

Catalans i escocesos s’han trobat a Edimburg aquest diumenge 25 d’agost per unir les mans en una simbòlica cadena humana per a la Independència organitzada a la capital escocesa per l’ANC-Escòcia. En total 160 persones s’han reunit en aquest ramal internacional de la via catalana, que s’ha fet també ja en altres llocs d’arreu del món com Tòquio, Colorado o Buenos Aires.

Famílies amb nens, grups d’amics i gent de totes les edats s’han congregat a dos quarts de 5 de la tarda a Calton Hill, conegut turó que ofereix unes espectaculars vistes d’Edimburg, per a fer aquesta via catalana de context especialment destacat: El debat sobre Escòcia i Catalunya es manté fins ara per separat tot i la coincidència en el temps d’ambdós processos d’autodeterminació.

Aquest diumenge, però, catalans residents a Escòcia i també escocesos s’han sumat en un ambient festiu a la cadena humana que l’ANC-Escòcia ha organitzat a Edimburg. Fins a 160 participants han aixecat força expectació entre aquelles altres persones que majoritàriament eren fent turisme al lloc de la trobada. Cal destacar que en aquesta època de l’any Edimburg és plena de turistes que visiten la ciutat coincidint amb el seu festival més important. La via catalana a Edimburg ha tingut una trobada inicial al Parlament escocès després de la qual tots els assistents s’han desplaçat al capdamunt de Calton Hill.

ViacatalanaEdinburgh1

English version is here

One thought on “Fins a 160 persones es reuneixen a Edimburg en una simbòlica cadena humana

Leave a comment